Очакваното с нетърпение издание на Electric Orpheus 2022, което претърпя две отлагания заради пандемията, ще се проведе в градска среда, в клубовете Bee Bop Cafe и Фарго на 27 и 28 май, от 18 часа и двата дни.

Поради независещи от организаторите обстоятелства от предварително обявения лайн-ъп отпаднаха New Candys от Венеция, Bazooka и Strawberry Pills от Атина. Това доведе до вземане на решение за пълна компенсация на билетите на феновете, но и отвори ситуация за благородни действия от страна на публиката, която вече има билет за фестивала. Като компенсация за отпадналите актове, билетите ще важат за следващите концерти на групите, които не успяха да присъстват, както и ще има кутия за дарения от верни последователи на формата, които вярват в подкрепата за артистите и желаят да изразят активната си лична позиция. Още един жест от страна на организаторите е подготвения безплатен лайв стрийм на концертните изпълнения.

Актуалната програма на Electric Orpheus 2022 включва : Yo No Se (Бристол, Англия), които работят с продуцента на първия албум на Нирвана и ще ни отвеят двойно с материал от последните си два албума (2021 г. / 2022 г.). Очакват ни незабравими емоции с концертите в разнообразна стилистика и от Heptagram (София, България), Лютеница (София, България), Snade (Пловдив, България), Klen (Лондон, UK), както и диджей сет от Nixxon (Копенхаген, Дания).

От Литва, специално по покана на Electric Orpheus и в съвместно сътрудничество с ОФ Пловдив 2019 и Каунас - европейска столица на културата 2022, пристига електронния артист Teatre, за да ни представи актуалното северно звучене с танцувален акцент. За доброто настроение и още танци преди и след концертните изпълнения в двата дни ще чуем диджей сетове, обхващащи пълен спектър от качествена музика през последните 70 години - рокендрол, соул, електро, хип-хоп, индъстриъл, уейв, техно, фънк.

Събитието се организира с подкрепата на Пловдив - европейска столица на културата 2019.

Подробности и новини следете в събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/1090629054790329/ 

Както и в официалния сайтна фестивала: https://electricorpheus.com/


 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…