В последния ден на фестивала може да гледате украинския „Отражение“, най-новия биографичен филм за нея за принцеса Даяна „Спенсър“ и филма на Стефан Арсениевич „Докато мога да вървя“

Три силни заглавия закриват 17-тия София Филм Фест в Пловдив  В последния ден на фестивала може да гледате украинския „Отражение“, най-новия биографичен филм за нея за принцеса Даяна „Спенсър“ и филма на Стефан Арсениевич „Докато мога да вървя“.

Фестивалният ден започва в 15:30 ч с номинирания за „Златен лъв“ украински филм  „Отражение“. Украинският хирург Серхий е заловен от руските войски в зоната на конфликта в Източна Украйна. Докато е в плен, той е изложен на унижение, насилие и безразличие към човешкия живот. След освобождаването си се завръща в удобния си апартамент и се опитва да намери смисъл в живота, като възстанови отношенията с дъщеря си и бившата си съпруга. Серхий се учи как отново да бъде човек и баща за дъщеря си.

В 18:00 ч е началото на най-новия биографичен филм за принцеса Даяна „Спенсър“. В него основното действие се развива по време на Коледната ваканция, която британското кралско семейство празнува в имението си в Сандрингам през 1991 г. "Бракът на Даяна и Чарлз отдавна е станал просто формалност. Въпреки че слуховете за изневери и развод се трупат, има нареждане за запазване на мир по време на коледните празненства в имението. Времето е запазено за ядене и пиене, стрелба и лов. Даяна познава тази игра. Но тази година всичко ще бъде много по-различно".

Последната прожекция от 20:30 ч е на носителя на голямата награда в Карлови Вари ’21 „Докато мога да вървя“. Страхиня и съпругата му Абабуо напускат Гана с мечтата за по-добър живот в Европа. Вместо да стигнат на Запад обаче, те са депортирани в Сърбия. Докато Страхиня започва да гради кариера, Абабуо не може да осъществи амбициите си и е все по-разочарована. Когато един ден тя изчезва, Страхиня тръгва да я търси. Разказ за любовта и за необходимостта да открием своето място в света.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…