Остават само два дни до стартирането на първото издание на КЕФФ в Пловдив, който ще се проведе от 4 до 11 юли. Прожекциите са разпределени между Лятно кино Орфей и Lucky Дом на киното. В петчленното жури от страна на България ще участват Мая Бежанска и Малин Кръстев. В състезателната си програма фестивалът ще представи най-високите европейски достижения в най-гледания кино жанр, продуцирани през последната година.

Фестивалът ще открие дебютният пълнометражен филм на независимия продуцент, режисьор и сценарист Явор Петков - “Дани. Легенда. Бог”. Началото ще бъде поставено на 4.07 от 21:00 часа в Лятно кино Орфей. Самият Явор Петков пристига специално от Лондон, за да представи филма си и да открие фестивала.

В конкурсната програма можете да видите още испанския “Сватбата на Роза” на Ишар Болейн, италианския “Три перфектни дъщери” на Роландо Равело, испанския “Гореща стока” на Фернандо Коломо, сръбския “Истинска история” на Гордан Кицич. Специално за представянето на немския представител “Концертен живот” в Пловдив ще пристигне, за да го представи, продуцентът Мартин Лишке.  Унгарският филм “Другарят Дракула” пък ще срещне зрителите на живо с главната героиня Лили Уолтърс.

В паралелната на конкурсната програма можете да гледате “Парад”, който ще представи продуцентката Биляна Първанович, член на журито.  “Сбогом, глупаци” пък е най-добрият филм на Франция за 2020 година. Филмът на Албер Дюпонтел е носител на 6 награди “Сезар”, включително за най-добър филм и режисура.

Друг филм на съпътстващата програма, който заслужава специално внимание, е украинският “Самурай в селото” -- едно безкрайно забавно приключение от едно невъзможно минало.

Официалното откриване на КЕФФ 2021 ще бъде предшествано от празнично музикално шествие по Главната улица, в което музикантите на „Марица брас бенд“ ще заредят пловдивчани с много настроение за предстоящото събитие. Шествието ще стартира от Капана в 19:00 часа и ще завърши в лятно кино Орфей в 20:00 часа.

Проектът Комедиен Европейски Филмов Фестивал е част от програма „Нaследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Билетите са на цена 8лв и 7лв /за пенсионери и учащи/, а пакет от 5 прожекции струва 35 лв. Могат да бъдат закупени на касата на LUCKY Дом на киното, онлайн на сайтовете ceff.bg и boxoffice.bg, а от 4.07 и от касата на лятно кино "Орфей".

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…