Литературни срещи с писатели, преводачи, художници, четения и творчески срещи, премиери на книги, дискусии, изложби, концерти, работилници ни очакват в 18-то издание на най-големия литературен фестивал у нас- Пловдив чете. Той ще се проведе от  28 септември до 4 октомври. Официалното откриване е на 29 септември от 19:30 часа на Античния театър в Пловдив, когато ще бъдат връчени Орфеев венец са високи постижения в съвременната поезията и Златна четка за художествено оформление на книга. На церемонията доброто настроение на четящите хора ще е в ръцете на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ Иван Лечев (китара), Мирослав Иванов (китара), Веселин Веселинов – Еко (бас китара) и Стоян Янкулов – Стунджи (ударни инструменти). На сцената на Античния театър излязат още хор „Детска китка“ и ансамбъл „Делянка“.

Литературен фестивал „Пловдив чете“ е форум, който фокусира вниманието върху четенето, книгите, техните създатели и свързани с тях професионалисти. В рамките на Пловдив чете се провежда инициативата „Младият Пловдив чете“ с участието на деца и младежи. Фестивалът се организира за осемнадесети път и е част от Културния календар на Община Пловдив за 2020 г. От 2015 г. домакин е Издателство „Жанет 45“. Съорганизатори са Министерство на културата, Община Пловдив, Народна библиотека „Иван Вазов“ и Асоциация „Българска книга“.

Информация за събития от предварителната програма:

24 септември (четвъртък)
18:00 – 19:00 Постоянна експозиция „Енчо Пиронков“, двор (Старинен Пловдив, ул. „В. Кънчев“ 1)
Издателство „Хермес“:
Недялко Славов представя новия си роман „И станах река“
 
25 септември (петък)
18:00 – 19:00 клуб „Петното на Роршах“ (ул. Йоаким Груев 36)
Издателство „Жанет 45“:
Жоро Пеев представя сборника с разкази „Пинк Фройд“
Модератор: Николай Илчевски

26 септември (събота)
19:00 ⇨ Конюшните на царя (Старинен Пловдив)
„Нула 32“:
5 години списание „Нула 32“ – юбилейно издание

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…