Print this page

 

Тринадесетото издание на Международния фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия“ ще се проведе от 31 май до 6 юни 2019 г. Ще бъдат представени девет международни събития от седем държави – Австрия, България, Израел, Италия, Румъния, Япония и Чехия. Програмата включва театър, пърформанс, съвременен танц, творчески срещи, филмови прожекции и премиери на книги.

 

Официален гост на фестивала ще бъде актьорът и режисьор Деян Донков. В съпътстващата програма са включени филмова прожекция с Мила Искренова и премиера на книгата на „Христо Мутафчиев: Черно на Бяло“ с присъствието на Христо Мутафчиев.

 

Официално откриване ще е на 31 май /петък/, Драматичен театър Пловдив, Камерна зала, 19 ч., с представянето на спектакъла ROUTES. Той насочва вниманието ни към едно пътешествие осъществено чрез множество пътища, обитавани от шестима души, които постоянно се противопоставят на гравитацията, намирайки различни начини за взаимодействие, които превръщат сложните пътища и ситуации в постижими.

 

Спектакълът е хореографиран от GN | MC Guy Nader | Maria Campos- независим ансамбъл, базиран в Барселона, Испания. Артистите си колаборират от 2006 г . Творбите им са показани на различни фестивали и места по света. GN | MC са поканени като гост-хореографи в различни европейски компании: EnKnapGroup в Словения, Eva Duda Dance Company / Movein Mission в Унгария, Tanzmainz Company в Германия. Те са носители на германската театрална награда DER FAUST 2017.

 

Международно признатата компания bodhi project е част от blackmountain – сдружение за популяризиране на съвременния танц и пърформанс в Австрия и в чужбина. Базирана в SEAD – експериментална академия за танц в Залцбург и водена от артиста визионер Сюзън Куин, съосновател на Tanz_Haus, репертоарът на bodhi project е стилистично разнообразен и познат в международен план. Компанията показва артистичното и техническото съвършенство на танцьорите и техния сложен репертоар от движения, включващи театрални елементи и силно сценично присъствие.

 

Гостуването на продукцията се осъществява с подкрепата на Австрийското посолство в България.

 

Детайлно описание на всичките спектакли и пълната програма – http://blackbox-fest.com/index.php/bg/program2019

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…