Котка и Мишка: Пазете земята, това е единственото място, на което има бира!

„Ще оцелеем докогато се налага, понеже се налага, след това ви обещавам – ще се размажем”

Във фотопоредица Под тепето ще ви представи другото лице на култовите клубове в Пловдив. Ще ви покажем нощните оазиси в града по време на локдаун. Любимите ни места, в които сме свикнали да се събираме с приятели, да надигаме чаши, да танцуваме или да се вслушваме в глъчката около нас, да се влюбваме или разделяме, днес са тъмни, празни и тихи. И някак смирени. Медията ни подбра малко над десет емблематични заведения, за да се опита да ви усмихне. За да помечтаем заедно нормалността да се завърне и тези барове да се напълнят отново, а пазителите на нощния живот в Пловдив да покажат усмивките си. Защото днес са малко унили, на ръба на оцеляването. Но пък не губят оптимизма си. Едни използват времето за ремонти, други- за равносметки. Едно е сигурно- всички подбрани от нас заведения имат изключително много верни приятели. Това е и причината да направим точно тази селекция.

Котка и Мишка

Пресъхнали са крановете за бира в Котка и Мишка. Празни са и чашите с различен калибър за различните типове пиво, строени като в шпалир на панорамните към улица „Христо Дюкмеджиев” барове в двете помещения в любимия Капански бар. Но, оптимистично, витрините с крафт бира продължават да харчат ток- охлаждат пенливите фойерверки за деня на Отварянето.

„Където е текло, пак ще тече…бира”, е веруюто на Котките и Мишките в сухите времена на локдаун и тотално обезбиряване. Собствениците и барманите се надяват в средата на март да отпразнуват заедно с всички приятели на заведението 6-тия му рожден ден.

И китарата в заведението мълчи коронено. Тя си е барманска- Андрей Христев свири на нея, като получи бирено просветление. И тя е пресъхнала, но чака новия музикален флирт на брадатия си ухажор да се случи през март, когато бирата отново потече от крановете и пълни халбите на всички ожаднели.

„ Изпушването на кафе машини  явно е още един симптом на проклетия вирус.  Определено не са само те, а и нашите глави”, намига Андрей към техническите локдаун дертове на Даунлоуд. Казва го неслучайно- дошъл е в Котка и Мишка, тъй като машината за еспресо нещо се бунтува и има нужда от внимание.

„ Убеден съм, че няма човек, било то от бранша или не , който да не е започнал да обикаля от стая в стая, като чакала, или койот да беше, в зоологическата градина от едно време. Дотук обаче от мен с оплакването – времето, което ни се „предостави“ от пандемията си е бонус . Някой избягахме в тоновете , буквално , фентъзи което ни чакаше , а ние бяхме прекалено махмурлии да подхванем…Нико , обещавам,  дойде ред и на Томпсън , ще ти я върна…, някои избягаха в Калофер, но не намериха „парен петел“, а някои сме супер квалифицирани в мързела и проблема ни е ходенето до магазина. Във всеки случай ще оцелеем докогато се налага, понеже се налага, след това ви обещавам – ще се размажем. Навсякъде. И както гласи един стикер на хладилника в бара: Пазете земята, това е единственото място, на което има бира!”, заключава философски Андрей Христев.

Кани се да нагласи струните на китарата, ама като го пусне мързела и се отскубне от фентъзитата. Преди това обаче мисли да подготви крановете за бира за новото летоброене на света… това след пандемията. Защото така или иначе ще си върнем живота, ама ако може да е с прясна бира…

323 comments

 • Comment Link Qeijtw Qeijtw Дек 10, 2023

  lasix 100mg canada furosemide 40mg pills ventolin inhalator for sale online

 • Comment Link Lufhue Lufhue Дек 09, 2023

  brand strattera 10mg seroquel medication order generic zoloft 50mg

 • Comment Link Znqjdq Znqjdq Дек 09, 2023

  strattera 10mg generic sertraline 100mg for sale buy sertraline for sale

 • Comment Link Mqbqsg Mqbqsg Дек 07, 2023

  buy ursodiol without prescription actigall 300mg price order cetirizine 5mg pill

 • Comment Link Ntohdo Ntohdo Дек 07, 2023

  buy generic urso zyrtec over the counter zyrtec 5mg price

 • Comment Link Zgyrfa Zgyrfa Дек 06, 2023

  zithromax 500mg without prescription buy neurontin tablets order gabapentin 800mg for sale

 • Comment Link Cmsqco Cmsqco Дек 06, 2023

  azithromycin us azithromycin pills gabapentin generic

 • Comment Link Lgdcnk Lgdcnk Дек 05, 2023

  tums antacid tablets uk boots can medications cause stomach bloating medication for excessive flatulence

 • Comment Link Frnnok Frnnok Дек 05, 2023

  upset stomach after taking medicine best remedy for gas relief prescription medicine for flatulance

 • Comment Link Yedsxo Yedsxo Дек 04, 2023

  buy prednisone 20mg without prescription isotretinoin 40mg cost buy amoxicillin 250mg for sale

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…