Бар Котка и Мишка ще празнува 4-тия си рожден ден този четвъртък, 14 март. Празникът стартира точно в 19 часа, а домакините от култовия бар, станал основен двигател за промяната на  ул. „Христо Дюкмеджиев” и зоната около нея преди 4 лета, са подготвили много изненади.

 

Котка и Мишка започна като едно малко пространство, буквално коридорче, изпълнено с най-разнообразна бира и, с много дух, дизайн и оптимизъм, в сърцето на стария нов квартал. В началото се наслаждавахме на спокойните вечери, изпълнени с едно очарование. Бяхме сами сред паветата на улица „Христо Дюкмеджиев”, която днес всички познават и обичат. Постепенно „растяхме“ и се впускахме в бирената култура, както и в много други неща. Сега Капана е с нов облик и кипящ с живот, но нашето място продължава да е тук. Да пази духа на началото на Възраждането на квартала. Да брани идеята за Капана. Да съхранява естетиката, архитектурата и идеята за цялостно преживяване.

 

През тези четири охмелени години дегустирахме десетки видове пиво. Започнахме с класически ейлове и белгийски класики, преминахме през всевъзможни прочети на познатите ни стилове бира, опитахме безмерно количество ароматни ИПА и АПА, разбира се достигнахме и до киселяците. Поставяхме винаги акцент на новите български бири, сварени от усмихнатите борбени микропивовари. Създадохме и наша бира „Котка и Мишка“ – ейл с къпини, сесийна ИПА и червен ейл. А съвсем скоро осъществихме и един дълго замислян проект с наша наливна сезонна бира.

 

Откривахме и преоткривахме нови вкусове, докато си казвахме НАЗДРАВЕ с вас.

 

Заповядайте в четвъртък /14 март/ от 19:00 ч. на бирения ни празник! Ще има много изненади, както винаги. И си носете бирения паспорт, издаден от нас. Ако още нямате такъв, попитайте барманите.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…