Изложба на братя Касапян

Категория
Изложби
Дата
2018-10-19 18:00
Място
Галерия „Възраждане“

„Хармония“, „Дисхармония“ и „Недосегаемите“ са част от темите, които поставят в новите си творби двамата известни пловдивски графици – проф. д-р Мъгърдич Касапян и доц. Крикор Касапян. Изключително въздействащите рисунки могат да се видят в галерия „Възраждане“. Изложбата се открива тази вечер от 18 ч. Двамата братя представят общо 15 творби навръх 55-ия си рожден ден.

Идеите на произведенията им отново са изцяло с Библейска насоченост и символика. На последната им самостоятелна изложба “Светлина от Словото” братя Касапян подредиха 38 свои творби – графики, създавани в продължение на 25 години, чрез изключително рядко срещаната и сложна техника на “сухата игла”. Техните произведения са известни с това, че пресъздават сюжети от Стария и Новия завет, които ни понасят в пътешествие във времето от Сътворението до днес и носят дълбоки послания.

Тази вечер, серията творби “Отворено небе”, ще разкрие пред пловдивските ценители на изкуството различни начини, по които човек реагира на Божествения призив за живота си, както и „Изход“, символизиращ Спасението от тъмнината и злото. Пет от рисунките на дoц. Крикор Касапян са с инсталирано вътрешно осветление. Художникът е работил върху паус с прозиращи рисунъчни материали.

“Преживях всичко стотици пъти, докато рисувах”, признава проф. д-р Мъгърдич Касапян и навярно затова въздействието на творбите е изключително силно, респектиращо и кара всеки да се замисли дълбоко върху смисъла на живота. Той изобразява  раните в тялото на Христос като процепи, през които се виждат небесата. Рисува с креда, въглен и сангин, използва и дигитален печат.

Всички рисунки са с формат 100 х 70 см. Експозицията може да бъде разгледана до 19 ноември.

 
 

Всички Дати

  • 2018-10-19 18:00
 

Powered by iCagenda

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…