CineLibri 2018

Категория
Кино
Дата
2018-10-10 18:00 - 2018-10-24 19:00
Място
LUCKY Дом на киното

Тази година организаторите са приготвили и четири вълнуващи срещи за публиката. Ще имате невероятната възможност да срещнете на живо безспорно най-добрия холандски писател на нашето време, Херман Кох. Ще можете в негово присъствие да изгледате любимата му екранизация на негов роман - италианската версия на „Вечерята“. Срещата ще се състои на 15 октомври от 18:00 ч.

Един от специалните гости тази година е и Дрор Мишани - писателят, който създаде майсторския трилър „Липсващото досие“. В негово присъствие ще можете да гледате филма с участието на Венсан Касел и Ромен Гари! Срещата ще се състои на 19 октомври, зала 1, 18:00 ч. Отново на 19 октомври, от 20:45, е прожекцията на „Да се изгубиш нарочно: Филмът”, в присъствието на младото трио Крис Захариев, Ясен Атанасов и Анастас Шипков. Редом с това готвим и гостуване на екипа на "най-нежния български филм" „Безкрайната градина“. Част от звездния екип ще се срещне със зрителите на 24 октомври, зала 1, 19:00 ч.

Програмата на CineLibri Пловдив включва и сензационната френско-канадска продукция „Ще се видим там горе", филма ЕВА на прочутия френски режисьор Беноа Жако, елегантната екранизация по Агата Кристи „Чудноватият дом", документалния филм „Лив Улман. Къшата на спомените", който възкресява сцени от снимките на най-големите шедьоври на Ингмар Бергман, кинематографичното бижу „Книжарницата” (12 международни награди и над 30 номинации!), дългоочакваната екранизация на романа „На плажа Чезъл“ със Сърша Ронан („Изкупление“, „Бруклин”) и Били Хауел („Дюнкерк“), която дава старт на фестивала в столицата, в присъствието на големия британски писател Иън Макюън. (Той ще бъде удостоен с титлата Доктор хонорис кауза на Софийския университет и с награда „Синелибри” за цялостен принос към изкуството на литературната адаптация на езика на киното.)

 
 

Всички Дати

  • от 2018-10-10 18:00 до 2018-10-24 19:00
 

Powered by iCagenda

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…