Милион и половина евро - толкова е цената, за която се продава сградата на т.нар. "Гръцко училище" на склоновете на Джамбаз тепе над Понеделник пазара. Отскоро на сградата е опънат трансперант с обява за продажбата. Продава се цялата 4-етажна сграда с разгъната застроена площ 915 кв.м., както и дворното място от 1029 кв. м. По-детайлната информация е публикувана на сайта на агенция "21 век". 

Сградата има дълго историческо минало, като на мястото е имало къща, в последствие става Централно гръцко училище през 19 век. През началото на 20 век сградата вече е Столарско училище. Сегашната постройка е изцяло наново изградена сграда по време на социализма. Планът е амбициозен - да се изгради голяма зала за тържества и различни изложбени пространства, свързани с тракийското наследство. Тя обаче остава недовършена и пустееща в сегашния си вид дълги години.

Освен видимата сграда на склона на тепето имотът включва лятна кухня и тоалетен възел. Статутът по регулация е сграда за обществени нужди и ресторант. Според обявата достъпът е добре уреден, като има и паркинг. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…