Print this page

Над 100 човека в залата още преди да е започнало обсъждането

 

В Заседателената залата на Общински съвет – Пловдив вече има над 100 човека още преди да е  започнало обществено обсъждане на проекта „По крепостните стени на Филипопол”, с който ще кандидатства за финансиране на стойност близо 10 милиона лева по програмата „Региони в растеж” за културна инфраструктура, предаде репортер на Под тетепо.

 

Арх. Румяна Пройкова е автор на проекта за Небет тепе, с който общината иска да кандидатства за финансиране по ОП „Региони в растеж”. Тя обаче няма да присъства на днешното обществено обсъждане, тъй като се намира в чужбина.

 

Проектът ще бъде представен от арх. Жана Джугаланова – старши експерт в Националния институт за недвижимото културно наследство (НИНКН) и археолог Мая Мартинова – ръководител на екип, провел археологическото проучване на тепето.

 

 

В залата са много общественици, архитекти, директори на музеи, представители на местната власт, граждани и медии.

 

Процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Развитие на туристически атракции” по приоритетна ос 6 „Регионален туризъм” има за цел да подкрепи недвижими културни ценности със световно и национална значение, които притежават значителен туристически потенциал.

 

Очаквайте подробности.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…