Бизнесменът Владислав Ботев: Води ме емоцията от детството и нашата музика

Под ботуша на Альоша от години стои една язва. Оглозганата постройка останала в спомените на пловдивчани като „Общинския бюфет“. Инвестиционни намерения към възраждането му наскоро е декларирал бизнесменът Владислав Ботев, разбра Под тепето. Владо Полинерото, както го познават пловдивчани и феновете на рок музиката потвърди пред наш репортер, че е внесъл документи в Общината за това.

„Не знам, че е имало търгове за бюфета. Грехота е толкова години това място да стои така. Аз съм израсъл на Бунарджика и познавам всяка пътечка…  Води ме емоцията от детството и нашата музика,“ коментира Ботев по този повод.

Някога там имало вътре пет, а вън 20 маси от ковано желязо. Заведението работело и през зимата, като се отоплявало с един голям калорифер, разказват кафеджии от по-улгеналото поколение. 20 стотинки струвало супер кафето, а 40 – ледената бира. Разбира се можело да хапнеш нещо дребно, за да  имаш сили и за слизането от върха… Така било някога.

През последните повече от 20 години бюфетът бавно и полека се изтрива не само от спомените, а и от пейзажа на тепето. Сега изглежда като след война, мирише странно и е страшно, а на Трети март продънения покрив се ползва за балкон от поклонниците, дошли да положат цвете пред паметника на цар Освободител.  

От години администрацията на града прави неуспешни опити да го отдаде под наем.  През 2014-а Общински съвет изработи Планове за управленията на тепетата и темата бе дикутирана надълго в местния парламент. Според документите строителни дейности на Бунарджика са недопустими, като изключения правят само едно - две места, като става дума предимно за ремонтни такива, какъвто е случая с общинския бюфет на първата площадка под паметника на Альоша.

Преди 4 години се заговори, че има потенциални инвеститори, които са готови да вземат под наем имота на бившето Обществено хранене и да върнат блясъка на мястото, без да излизат от рамките на съществуващата сграда. Като спазват всички изисквания и забрани, които важат на тепето. Така или иначе обаче бюфетът ще мине през всички задължителни законови процедури. Опитът от Големия Бунарджик е като обеца за ухото и възкресяването на бюфета ще се наблюдава под лупа, меко казано.

Факт е обаче, че за година имаше над 5 обявени търга за отдаването му, но на тях не се яви нито един желаещ. От администрацията по този повод не веднъж декларираха, че са готови да съдействат с всичко необходимо на бъдещ потенциален инвеститор.

Владо Ботев има желание освен да възстанови заведението и да организира музикални събития на върха за любителите на рок музиката.  

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…