Всъщност, не е! Интересът на медиите към дейността й обаче е нулев

Само двама журналисти отразиха супер успешната и престижна среща на семейството на Европейските столици на културата

Иво Дернев

Снимка: Лина Кривошиева

Какво ли не чухме и не прочетохме за Фондация „Пловдив 2019” в последните месеци. Основната критика, че екипът й е затворен и интровертен, се натрапва особено в последно време. Дали обаче е така? И къде всъщност е истината? Отговор на тези въпроси може да даде така голямото и престижно за града ни събитие, което се случи в последните няколко дни- годишната среща на семейството на Европейските столици на културата. Представители на 30 града от стария континент, бивши или предстоящи арт центрове на Европа, дойдоха в Пловдив, опознаха го, влюбиха се в града ни. И свършиха ценна за така важния европейски проект работа. Но интересът към случилото се от страна на медиите бе обидно слаб. Да не кажем нулев. Оказа се, че на репортерите в Пловдив темата не им е интересна. При все, че вратата им към мероприятието бе широко отворена.

Само двама журналисти, авторът на този текст и негов колега от вестник Марица, се отзоваха на пратената до всички редакции покана за среща със семейството на ЕСК. Само двама! При 30 знакови чужди гости от цяла Европа, дошли да обменят опит с пловдивчани.  Събитието бе отворено именно с тази цел- да се запознаят журналистите с представители на организациите, работещи върху проектите в другите европейски градове, и да се срещнат с чуждия опит. Пък после да решат дали „Пловдив 2019” е затворена организация, дали се справя добре, как разпределя бюджета си и какво планира за програмата догодина.

Изводът е, че Фондация „Пловдив 2019” не е затворена като масонска ложа, както писаха някои. За да отвориш една врата трябва все пак първо да стигнеш до нея. Пък току виж тя вече е широко отворена и те чака.

На финал само ще отбележа, че планираната среща на семейството на Европейските столици на културата с медиите бе 30 минути след министерската визита в Централна гара, на която присъства цялата пловдивска гилдия. Разстоянието от гарата, до СКЛАД-а, където се проведе събитието на „Пловдив 2019”, е само няколко стотин метра. Те обаче се оказаха много за медиите в Европейската столица на културата през 2019г.

Очаквайте подробности от срещата на семейството на ЕСК в Пловдив!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…