Графити артистите Ела & Питр започнаха работата си върху гигантското изображение с площ 5000 м² на тема "Заедно" със студентите, участващи във Фестивала на студентите фрянкофони от Централна и Източна Европа "Креативни заедно".

Френският институт в България в партньорство с Университетската агенция на Франкофонията и Фондация "Пловдив 2019" Ви кани да видите тази огромна живописна творба и да участвате във видеоклип и снимки, заснети с дрон, на 4 юли  в 10:30 ч. в двора на ХГ "Св. св. Кирил и Методий", ул. "Хан Кубрат" 15, Пловдив.

Фестивалът на студентите франкофони от Централна и Източна Европа "Креативни заедно" стартира динамично и с въображение в Пловдив - Европейска столица на културата 2019. От 1 до 5 юли, 100 студенти от 16 различни националности се събират заедно, за да честват своите култури и многообразие.

Пет различни ателиета, ще  насърчат артистичността на младите хора и ще развият техните таланти: танци, театър, музика, дигитална култура и градско изкуство.

Краят на фестивала ще бъде отбелязан с галавечер. Очакваме ви на 5 юли, от 19:00 ч., в Аула Магна, Факултет по дентална медицина, Медицински университет - Пловдив, бул. Христо Ботев 3.

Фестивалът на студентите франкофони се организира от Университетската агенция на Франкофонията в партньорство с Международната организация на Франкофонията и Френския институт в България за частта културна програма, Медицинския университет – Пловдив, както и Френско-германския културен фонд, Международната делегация Валония-Брюксел, Оргахим, Mr. Bricolage и Telus International.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…