Print this page

Повече от 200 артисти ще дефилират на главната улица на Европейска столица на културата днес

Снимки: Евгения Димитрова и Виолета Динчева

С уличен парад в центъра на града ще завърши десетдневното гостуване на един от акцентите в програмата на Европейска столица на културата – „Пловдив Каравана“. Облечени в пъстри дрехи, пеещи, танцуващи, на кокили, на коне и с триколки, под звуците на музика на живо повече от 200 международни артисти  ще преминат по Главната улица, за да се сбогуват с Пловдив и неговите жители. Парадът ще започне днес от 17.00 часа от площад „Стефан Стамболов“ и ще завърши на Малката главна до аптека „Марица“. На него са поканени всички жители и гости на Европейската столица на културата, които ще имат възможност за много снимки и докосване до уличното изкуство.

В рамките на десет дни Пловдив бе сцена за 15 пътуващи театъра от четири държави – Белгия, Франция, Италия и Швейцария, които създадоха  3 артистични лагера, разположени в кварталите на града. Всички те са част от проекта „Пловдив Каравана“ на Международно обединение на близо 60 пътуващи театъра и акцент през 2019-а.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…