Повече от 200 артисти ще дефилират на главната улица на Европейска столица на културата днес

Снимки: Евгения Димитрова и Виолета Динчева

С уличен парад в центъра на града ще завърши десетдневното гостуване на един от акцентите в програмата на Европейска столица на културата – „Пловдив Каравана“. Облечени в пъстри дрехи, пеещи, танцуващи, на кокили, на коне и с триколки, под звуците на музика на живо повече от 200 международни артисти  ще преминат по Главната улица, за да се сбогуват с Пловдив и неговите жители. Парадът ще започне днес от 17.00 часа от площад „Стефан Стамболов“ и ще завърши на Малката главна до аптека „Марица“. На него са поканени всички жители и гости на Европейската столица на културата, които ще имат възможност за много снимки и докосване до уличното изкуство.

В рамките на десет дни Пловдив бе сцена за 15 пътуващи театъра от четири държави – Белгия, Франция, Италия и Швейцария, които създадоха  3 артистични лагера, разположени в кварталите на града. Всички те са част от проекта „Пловдив Каравана“ на Международно обединение на близо 60 пътуващи театъра и акцент през 2019-а.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…