Print this page

bkvAR – Колективно виртуално преживяване с фокус към българската писменост

Фасадата на Централна Поща става екран за виртуалната архитектурна инсталация bkvAR от 5 юни. Като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, проектът е посветен на българската писменост. Той представлява виртуално пространство, отворено за намеса от страна на публиката, в което всеки потребител може да остави своето послание. Инсталацията ще може да се наблюдава до септември с помощта на мобилни устройства -телефон, таблет и предварително инсталирана безплатна апликация, носеща същото име. Приложението позволява на зрителя да бъде участник в събитието, да записва послания и споделя снимки и видео в социалните мрежи. Всяко входящо съобщение трябва да е на кирилица и с ограничение до 20 символа или 5 думи.

Създателите на проекта от Студио „ОТАЙКА“  се фокусират върху оригиналната графична форма на българската кирилица и нуждата от създаване на повече нейни варианти, за употреба в интернет и печатните медии. Те предвиждат и продължение на проекта и обновяване на апликацията в края на годината като ще използват базата данни от събраните съобщения до момента.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…