Нина Николина даде старт на проекта Гласове от България с изненадващ мини концерт край общината вчера вечерта. Тя сюрпризира минувачите по центъра, като се появи неочаквано по народна носия и с микрофон в ръка, в компанията на своя колежка. Двете подкараха акапелно красиви фолклорни песни на два гласа пред слисаните пешеходци. Музикалното им изпълнение на живо бе подкрепено с мултимедия. Акцията бе флашмоб, без предварително оповестени точен адрес, дата и час.

Такива изненадващи мини концерти предстоят в три пловдивски квартала. Следва Тракия. Там акцията ще се казва „Тракийската песен“ и ще представя изпълнението на професионални певици под ръководството Нина Николина. Използвайки акустиката на междублоковото пространство, те ще изпълнят автентични тракийски народни песни, увличайки публиката заедно с тях.

Следва мултимедийната акция „Белканто – от Пловдив до Метрополитън“, която ще разкаже в Кючук Париж за пътя на пловдивската оперна дива Соня Йончева. Използвани са автентични интервюта с певицата от материала за документален филм „Глас“, както и материали от „Ковънт гардън“ и „Метрополитън“, предоставени специално за проекта.

Музикалната акция в квартал „Изгрев“ – „Фолклорно многообразие“ пък ще разказва за музикалните области на България, отново на живо, под ръководството на Нина Николина.

Кога и къде обаче ще се случат мини концертите, не е ясно. Проектът е част от програмата на Пловдив- Европейска столица на културата 2019.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…