Европейските столици на културата развяха флага на ЛГБТИ до трибагреника в Ирландия

Снимка, на която близо 50 представители на Семейството на Европейските столици на културата развяват трибагреника, националния флаг на Ирландия и знамето на ЛГБТИ - движението е публикувана на страницата на бъдещата Европейска столица на културата 2020 - Голуей. На поста е изписано послание за безпрецедентна подкрепа към екипа на  ОФ "Пловдив 2019".

"Липсвате ни приятелите от Пловдив 2019, изпращаме ви любов и подкрепа от Вашето ЕКС семейство в Голуей"

В момента, в Голуей (Ирландия) Европейска столица на културата 2020 се провежда годишна среща на семейството на ЕСК, на която пловдивски представители не са могли да заминат поради много ангажименти около проекта в Пловдив - настоящата Европейска столица на културата, разбра репортер на Под тепето.

В знак на солидарност с Пловдив 2019 представителите на близо 40 града се снимаха със знамената на България, Ирландия и знамето дъга на ЛГБТИ.

По този начин Европа влиза в логото #Заедно/Together, за разлика от случващото се в града ни, където изкуствено създадените политически дразги ще продължат и утре. Очаква се на редовното заседание на Общински съвет - Пловдив да бъде разгледана точката за тримесечния отчет на Фондацията от началото на годината, която бе отложена от извънредната сесия в понеделник.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…