Какъв е визуалният език на историята и как отдавна забравени исторически факти могат да предизвикат размисъл и дискусия за живота днес?

Започва съпътстващата програма към изложбата „Дим. Истории за тютюна“. Първото събитие в афиша – дискусия, е насрочено за днес -23 февруари, събота, от 16.00 ч., в СКЛАД, на 2 ет, вляво.

Разговорът ще е на тема „Образ, история, презентация“. В дискусията ще вземат участие: д-р Борис Стоянов (преподавател по история, автор на текстове в изложбата), д-р Катерина Гаджева (история и теория на фотографията), проф. Николай Михайлов (журналистика и медии) и Димитър Стоянович (историк). Модератори са Весела Ножарова (куратор на изложбата) и Станислава Груева (историк). Участниците ще обсъдят какъв е визуалният език на историята и как отдавна забравени исторически факти могат да предизвикат размисъл и дискусия за живота днес?

Събитието е с вход свободен.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…