Дет Маг Галери, 2019 или …

Вижте начините за даване на предложения

Таня Грозданова

До петък от художествената галерия на ул.“ Райко Даскалов“ ще бъдат основно почистени стари замаски, компрометирани настилки и строителни материали, за да може другата седмица да започне подготовката за отваряне на асансьорната шахта, съобщи пред Капана кметът на район „Централен“, който е натоварен с проекта. Предстои днес да бъде направена поредна инспекция на дейностите вътре в бившия Детмаг „Снежанка“.

Както бе обявено по време на старта на реконструкцията на помещенията, пловдивчани ще дадат име на новата художествена галерия.

„Има различни начини за това как може да се подават предложенията.

Това може да стане писмено в деловодството на общински съвет. Може да се направи предложение в деловодството на Община Пловдив, или в деловодствата на кметства на шестте райони на града. Всеки може да изпрати  e-mail с предложението си, на месинджър, вайбър на районната администрация. Всички тези предложения ще бъдат обработени и изпратени на кмета Иван Тотев за гласуване и коментар.

Първото предложение, което получих във вторник беше от господин Кирил Тодоров на месинджър, който предложи галерията да се казва „Дет Маг Галери“, за да запазим автентичното име и положителните спомени от миналото на емблематичната сграда.

Друго предложение получих от едни господин, който ме спря на улица „Христо Г. Данов“, докато си говорехме за ремонта, той предложи галерията да се казва „2019“ с идеята тази много светла година за културата в нашия град да бъде по някакъв начин увековечена.“

Много е хубаво, че хората имат креативни идея. Колкото повече са предложенията, толкова по-добре, коментира Стаменов.

Ако някое име се хареса много може да бъде предложено и за име на новия булевард в „Северен“, уточни той.

По някой от гореизброените начини могат да се подават и предложения за име на новата пътна артерия, разбира се.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…