Скоро обявяват архитектурния конкурс, победителят в който ще проектира сградата

Горната граница за целия проект с киното и площадното пространство е пет милиона лева

Общината и представители на КАБ и САБ уточняват заданието за кино Космос днес, а до края на седмицата трябва да стартира обществена поръчка за проектиране на емблематичната сграда. Първият етап от реализирането на проекта ще е обявяването на архитектурен конкурс, победителят в който ще получи награда и правото да сключи договор с кметството за проектиране.

Имаме осигурено финансиране за Космос. Освен самото кино искаме да преобразим и площадното пространство с концепцията, която предвиждаме- открити галерийни пространства в западната посока на площада, евентуално ситуирането на открито заведение, както и включването на тупика на улицата към площадното пространство. За проектиране са отделени 150 хиляди лева. Горната граница на целия проект е пет милиона за всичко- киното и площада, съобщи Иван Тотев днес.  Той уточни, че заповедите за отчуждаване на частните имоти пред сградата не са отменени, но се обжалва оценката на парцелите- около 170 хиляди лева.

Продължава процедурата и по ремонта на постоянната експозиция на Градска художествена галерия на Съборна, като сумата за дейностите е увеличена. Първоначалната сметка беше един милион лева, по данни на Линков. Когато стартирахме процедурата се оказа, че това не е реална цена, така че Общинският съвет добави още 500 хиляди лева. В момента сме в процедура по избор на изпълнител. Но и там имаме жалба, която ще изчакаме. Важното е, че имаме бюджет, допълни кметът.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…