Има определено място за тях в проекта за реконструкция на площадното пространство

Настанените на Седмия хълм художници и търговци на картини и икони са там временно. Те ще напуснат градинката над Джумаята, която бе преобразена от художника Атанас Хранов преди близо осем години и се превърна в едно от любимите места на пловдивчани и гости на града. В момента обаче цялостната визия на хълма е нарушена от поставките на временните гости и платната им, които никак не кореспондират нито с пространството, нито с градската среда.

Днес се разбра, че художниците ще останат на Седмото тепе, докато трае ремонта на площад Централен. В проекта за реконструкция на площадното пространство има определено място, на което те ще бъдат разположени и ще се върнат там веднага след ремонта. Място за букинистите от северната страна на пощата обаче няма отредено в проекта за реконструкция.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…