Община Пловдив е разширила и променила строителното разрешение за галерията на Гладстон. Там се работи по нов проект, който не е показан на този етап на Дружеството на пловдивските художници.

„Влизаме в една хипотеза кой трябва да каже какво да има там. Дали възложителят или някой, който е решил, че ще бъде ползвател. Работи се по нов проект. Не сме длъжни да  уведомяваме Дружеството на пловдивските художници, че се променили строителното разрешение. Това какво ще се прави там се решава от възложителя и хайде вече по-сериозно да го кажем”, подчерта кметът Иван Тотев.

Той допълни, че новият проект не включва излишни ефекти по фасадата на бъдещата галерия. „Арки няма да има. Това е положението. Ние правим галерия, а не офиси. В издаденото над тротоара част от предишния проект имаше офиси, магазини и зали за срещи, а ние искаме да правим галерийни пространства”, коментира градоначалникът.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…