Print this page

Няма наплив на туристи и градът не е по-пълен от обичайното за януари, показа репортерска проверка на Капана

Веселина Михайловска, Йоана Иванова

Наш репортерски екип се включи в пешеходния Free Plovdiv Tour в първия ден на откриващия уикенд.  Днес, точно в 14 часа застанахме пред Община Пловдив , за да разберем дали има повишен интерес към безплатните турове и дали стартът на културната програма по повод Пловдив – Европейската столица на културата 2019 е повод за повече хора да посетят Града на тепетата.

Девет човека бяха ентусиастите, които искаха да се разходят на организираната обиколка и само един от тях знаеше, че ще има Откриващо събитие. Вероятно защото беше тук по работа –  репортер е от английската медия „Телеграф”.  Група от трима испанци бяха на еднодневна разходка, отседнали са в София. Останалите петима просто бяха решили да посетят Пловдив съвсем случайно.

безплатен тур

Около 80% от туристите нямат идея, че Пловдив е Европейска столица на културата и не това е причината да планират посещение в древния град.  За момента няма струпване на повече хора от обикновено и традиционно януари е доста слаб месец, откъм туристически поток, разказват гидовете-доброволци.

Утре екскурзоводите са планирали мини празненство по време на тура, така че сме сигурни, че тази им група ще узнае какъв точно е поводът.

Момчетата и момичетата от Free Plovdiv Tour не пропускат да разкажат на групите какво се случва в Пловдив през 2019-а, за да могат чужденците, завръщайки се по родните си места да разпространят интереса към Града под тепетата не само като древен и вечен, но и като Културна столица.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…