Няма наплив на туристи и градът не е по-пълен от обичайното за януари, показа репортерска проверка на Капана

Веселина Михайловска, Йоана Иванова

Наш репортерски екип се включи в пешеходния Free Plovdiv Tour в първия ден на откриващия уикенд.  Днес, точно в 14 часа застанахме пред Община Пловдив , за да разберем дали има повишен интерес към безплатните турове и дали стартът на културната програма по повод Пловдив – Европейската столица на културата 2019 е повод за повече хора да посетят Града на тепетата.

Девет човека бяха ентусиастите, които искаха да се разходят на организираната обиколка и само един от тях знаеше, че ще има Откриващо събитие. Вероятно защото беше тук по работа –  репортер е от английската медия „Телеграф”.  Група от трима испанци бяха на еднодневна разходка, отседнали са в София. Останалите петима просто бяха решили да посетят Пловдив съвсем случайно.

безплатен тур

Около 80% от туристите нямат идея, че Пловдив е Европейска столица на културата и не това е причината да планират посещение в древния град.  За момента няма струпване на повече хора от обикновено и традиционно януари е доста слаб месец, откъм туристически поток, разказват гидовете-доброволци.

Утре екскурзоводите са планирали мини празненство по време на тура, така че сме сигурни, че тази им група ще узнае какъв точно е поводът.

Момчетата и момичетата от Free Plovdiv Tour не пропускат да разкажат на групите какво се случва в Пловдив през 2019-а, за да могат чужденците, завръщайки се по родните си места да разпространят интереса към Града под тепетата не само като древен и вечен, но и като Културна столица.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…