Print this page

Част от 25-те оригинални бетонни блока от Берлинската  стена, изрисувани с творби на култови улични творци, вече красят Главната

Колекцията на Силвестър Верже е оценена на 1,2 млн. лева

Единствената в света пътуваща колекция на оригинални фрагменти от Берлинската стената вече се настанява в сърцето на Европейската столица на културата за 2019-а година. 25-те оригинални бетонни блока са притежание на френския колекционер Силвестър Верже и са оценени на 1 200 000 лева.

Изложбата „Art Liberty”/ „Изкуството на свободата” е част от програмата за откриващия уикенд и съвпада с 30-годишнитата от падането на преградата между Източен и Западен Берлин.

Фрагментите от стената нощуваха на Джумаята върху палети и под охрана. От обяд те се поставят на различни места по Главната улица със специализирана техника.

Местата са  подбрани от притежателя на колекцията, който бе в града на тепетата през ноември на оглед. Под тепето ви срещна с него ТУК.

Колоритните парчета от Стената са рисувани от художници, творили върху самата преграда.

Официалното откриване на оригиналните пана от бетонната стена, станала символ на Желязната завеса, ще бъде на 12 януари от 16,30 часа на площад „Стефан Стамболов“. Тя ще остане под пловдивско небе до 30 март 2019-а година.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…