Print this page

Община Пловдив възнамерява да се отърве от собствеността си в емблематичната Докторската къща, съобщава Под тепето. Архитектурното бижу на улица „Велико Търново” е вторият паметник на културата, включен в раздела за продажба в „Програма за управление на общински имоти 2018“, с който ще ви запознаем в детайл. Стартирахме поредицата си с Къщата с кулата на ъгъла на улиците „Лейди Странгфорд“ и „Антим I“ в подножието на Сахат тепе, която администрацията слага на тезгяха. Продължаваме с Докторската къща- едно от най-апетитните блюда от богатото меню със знакови имоти, които кметството ще води на тезгяха.

Прекрасната сграда до Цар-Симеоновата градина се ползва от регионалните звена на Българския лекарски съюз и Българския зъболекарски съюз. Двете районни колегии развиват дейността си в общинската собственост от много години. От БЛС нееднократно са заявявали интерес пред администрацията да закупят Докторската къща, за да я развиват като професионално-образователен център. Те разбраха от Под тепето, че дългогодишният им дом ще бъде обявен за продажба от общината и останаха неприятно изненадани. Същото се случи и с Къщата с кулата- наемателят в общинската собственост там научи от нас, че имотът се подготвя за продан.

Къщата е строена от евреи преди около век. Всичко за старата и новата история на сградата, подробности около интересите, свързани с нея и намеренията на общината четете в поредица на Под тепето скоро. 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…