Община Пловдив възнамерява да се отърве от собствеността си в емблематичната Докторската къща, съобщава Под тепето. Архитектурното бижу на улица „Велико Търново” е вторият паметник на културата, включен в раздела за продажба в „Програма за управление на общински имоти 2018“, с който ще ви запознаем в детайл. Стартирахме поредицата си с Къщата с кулата на ъгъла на улиците „Лейди Странгфорд“ и „Антим I“ в подножието на Сахат тепе, която администрацията слага на тезгяха. Продължаваме с Докторската къща- едно от най-апетитните блюда от богатото меню със знакови имоти, които кметството ще води на тезгяха.

Прекрасната сграда до Цар-Симеоновата градина се ползва от регионалните звена на Българския лекарски съюз и Българския зъболекарски съюз. Двете районни колегии развиват дейността си в общинската собственост от много години. От БЛС нееднократно са заявявали интерес пред администрацията да закупят Докторската къща, за да я развиват като професионално-образователен център. Те разбраха от Под тепето, че дългогодишният им дом ще бъде обявен за продажба от общината и останаха неприятно изненадани. Същото се случи и с Къщата с кулата- наемателят в общинската собственост там научи от нас, че имотът се подготвя за продан.

Къщата е строена от евреи преди около век. Всичко за старата и новата история на сградата, подробности около интересите, свързани с нея и намеренията на общината четете в поредица на Под тепето скоро. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…