Новата галерия в бившия „Детмаг“ ще посрещне голяма изложба с десетки автори след седмица. „Записки и бележки под линия“ ще събере работи на творци от „различни поколения и възрасти, които за кратко и по различно време са били провокирани от обща интуиция, от “духа на времето” или задвижени от възможностите на новите и познатите изразни средства.“ Изложбата е с богата съпътстваща програма с много лекции от интересни изследователи, филми, обиколки и други събития.

Изложбата в галерия „Капана“ се открива на 16 август от 18:30 часа. Изложбата ще остане в Пловдив до 30 септември. Организатор и инциатор на събитието е фондация „Отворени изкуства“, а куратор е Вера Млечевска. Към съпътстващата програма има 4 филма, повечето от последните години и един от 2005 на Красимир Терзиев, който е и съкуратор на видеопрограмата към изложбата. На 7, 8, 13 и 14 септември ще се проведат и образователни турове из Пловдив.

Богата е и програмата с лекции, които ще се проведат от 21 до 29 септември. В тях гостите ще могат да се срещнат с Катерина Гаджева, специалист по българска фотография, творците Сашо Стоицов, Филип Зидаров и други.

В самата изложба ще бъдат показани творби на множество автори, сред които Албена Михайлова, Алла Георгиева, Мисирков/Богданов, Вълко Чобанов, Димитър Шопов, Иван Кирков, Иван Мудов, Иво Димчев, Лъчезар Бояджиев, Милош Гавазов, Недко Солаков, RASSIM и др.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…