Представят операта „Сън в лятна нощ” на 10 август

Европейската столица на културата събира в съвместен проект талантите на „Бременският младежки оркестър“ с талантите на българската театрална и певческа сцена. „Сън в лятна нощ“, опера на Феликс Менделсон Бартолди, по известната пиеса на Уилиям Шекспир ще бъде представена на 10 август Античния театър, а повторно Операта ще се изпълни на 12-ти във Варненската опера.

След успешното концертно турне на „Бременският младежки оркестър“ в България през 2014 година, те с нетърпение се завръщат отново с опера приспособена специално за българската публика. Част от текстовете са преведени на български език за това концертното турне и са поставени от актьорите Валентин Митев и Биляна Стоева Станимирова от Варна. Вокалните партии ще сe изпълняват от младите български певци Илина Михайлова и Михаела Берова от Варненската опера и хоровете „Тримонциум“ и „Родина“ от Пловдив и Стара Загора.

Проектът е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Младежкият оркестър на област Бремен с главен диригент Стефан Гайгер, събира млади, талантливи музиканти от Бремен и околността, за да работят върху симфонии, солови концерти и филмова музика, изпълнявайки ги главно с турнета в северна Германия. Целта е да се допринесе за по-късно професионално ангажиране на младежите с музика и музикалното развитие в Германия.

Сред проектите включени в концертният календар на оркестъра са ежегодният Великденски проект с 3-4 концерта, на които тази година участва виолончелистката Таня Тетцлаф, също така и извънредни продукции като немските музикални награди на Gamemusic, които се проведоха тази година за трети път.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…