Парти настроението ни завладява още в петък и продължава целия уикенд. Кои са събитията, които не са за изпускане в края на седмицата, чети тук

Снимка: Георги Матов

22 март

MAX BG at BALLY CLUB

На 22 март партито е гарантирано, защото зад пулта застава добре познатият ни Max BG. Миксовете му са със специфично звучене, отличават се с качествен sound, groovy елементи, украсени с перкусии, включени инструментални мотиви и отчетливи вокални акапели, характерни за танцувалната музика.

Клуб „Бали“

21 часа

No Sense presents: “Невидимият рок"

Гергана Райжекова ще представи дебютната си книга “Невидимият рок“. Подобен род научна книга за алтернативната сцена в България се появява за първи път на книжния пазар в България и е от особен принос не само в научно отношение, но и като рядък вид рок документалистика за българската сцена и нейните особености.

"Невидимият рок" е задълбочено изследване и анализ на алтернативната музикална сцена и представлява докторската дисертация на Гергана Райжекова, успешно защитена през 2017 г. в СУ “Св. Климент Охридски”.

Книгата включва седем интервюта с представители на алтернативната сцена и гледната им точка за състоянието, развитието и проблеми на музикалната сцена. Именно събраните интервюта са един от най-ценните приноси в книгата - снимка на сцената през годините, където натежава именно въпросът защо рокът е невидим? Заглавието на всяко едно от тях е цитат изведени от дълбочинните интервюта с Николай Костиков, Явор Ганчев, Елена Пенева, Емил Братанов, Драго Балджиев, Тони Арнаудов и Мартин Михайлов.

Книгата “Невидимият рок. Алтернативната рок сцена в България“ съдържа два предговора, 13 глави, 7 интервюта, пълна библиография, откъси от рецензии на журито, както и списък с всички 70 интервюирани представители от музикалната сцена и наброява общо 530 страници. Шрифтът Adys използван в книгата е специално разработен за дислексици, а поместените ценни фотографии са дело на Нели Недева-Воева, като много алтернативни групи също подпомагат със снимков материал книгата "Невидимият рок".

Програма на събитието:

19:30 – Начало

20:00 – Видео интервю с Васо Гюров, Емил Братанов и Крум Цанов

20:20 – Представяне на книгата от Гергана Райжекова и специални гости

20:30 – Видео от д-р Венцислав Димов, научен ръководител

20:30 – Представяне на интервютата с гости Николай Костиков, ивент мениджър, и Тони Арнаудов - Сатаната, музикант и мениджър на младежки рок банди

21:00 – DJ парти DJUST 90's & 00's със селектори Tony & R.A.D.I.D.A.S

No Sense

19:30 часа

Vintage Tales

Древният и вечен град от известно време насам си тактува в ритъма на Каунт Бейси, Бени Гуудман, Сачмо и Ела! Продължаваме с тематичните партита, „разказващи“ отминалата и пишещи новата история на елегантната и импровизираща суинг култура.

Този път дамите ще имат възможността да се оставят в ръцете на професионални гримьори и фризьори, които ще донесат част от онзи холивудски блясък в сегашния момент. Погрижили сме се цялата тази прелест да бъде уловена от обектива на Самуил Златарев.

И след като визуалната страна на тази вечер е подсигурена, да не забравяме и за музикалната – Ася Владимирова ще подбира най-добрите песни и няма да ни остави да напуснем дансинга и за миг! А ако все пак имате нужда от секунда почивка от танци, не пропускайте да минете през бара и да опитате от винтидж коктейлите на Gingertale.

Gingertale

21:30 часа

Вход: 5 лв.

Equinox Rituals at Groove

Ще отбележим денят на пролетното равноденствие в Groove Music&Art с едно специално събитие. Ритуалът ще бъде съпроводен с музикалната селекция на Eva и Ravi, комбинация от психеделик, техно и рейв. Нещо мистично е на път да се случи в квартала!

Groove Music&Art

21 часа

23 март

Нула32 представя „Пороци“

„Пороци“ е бягство. Укритие от действителността, която непрекъснато очаква да си на ниво и да работиш за самата нея, да си адекватен гражданин. Спасение от заблудата за успеха. Разрез в линейното време и път през нерационалното осмисляне на нещата. Онова, което трябва да се случи, за да промени и ощастливи живота ни. Оковите на вечното му очакване.

Изповеден брой – донякъде изследователски, донякъде пълна измислица. „Пороци“ е паралелната история за човека, маргиналното му сбъдване. Понякога истински ужас, понякога произведение на изкуството.

Бар „Пощата“

19 часа

Cardinal Direction

Пловдив, София, Варна и Велико Търново намират пресечна точка в клуб VOID. Зад пулта ще видим и чуем представители на четирите кандидати за европейска столица на културата и притегателни културни центрове в страната.

Концепцията на Cardinal Direction деликатно напомня, че където и да се намираш, качествената музика и нейните представители са някъде наоколо, а от теб се иска само да ги намериш.

Клуб VOID

22 часа

Вход: 5 лв.

ROCCO at BALLY CLUB

Тази събота в клуб „Бали“ ще гостува DJ ROCCO, един от познатите диджей в града под тепетата, който винаги е подготвен да се погрижи за максималното добро настроение на гостите.

Клуб „Бали“

21 часа

Deeptrip * Urban Edition * Natoki | Daniel

В епизод 3 от серията URBAN EDITION ще пренесем мистиката от електронните tribal звуци на познато място – Пловдив, бар „Пощата“. Този път освен индиански ритми, зареждащи сетивата аромати и визуални ефекти, ще имаме възможността да чуем на живо новия проект на Deeptrip - NATOKI | DANIEL и неиздаденото им парче Moonlight story, както и друга дълбока, завладяваща музика, типична за тях.

Бар „Пощата“

22 часа

Вход свободен

Intelligent Dance Saturday

Събота вечер в Groove Music&Art с новия музикален проект Intelligent Dance Saturday. Концепцията е инспирирана от парти бранда Cercle. Основна цел е изключително задълбочения подбор и представяне на музиката, която кореспондира с артистичната атмосфера на локацията и по този начин създава цялостно усещане за емоционално преживяване на участниците и публиката.

Groove Music&Art

21 часа

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…