Добра и лоша новина съобщи в Пловдив днес председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. Поръчката за проектирането на Концертна зала е в Агенцията по вписванията и вероятно процедурата ще бъде отворена още тази седмица. Но ремонтът няма да се случи за 2019г., когато градът ни ще е Европейска столица на културата.

Темата отново отвори Фондация „Дом за пловдивската опера”, чийто Съвет покани медии и институции на пресконференция в самата Концертна зала, за да говори за катастрофалното състояние на пространството за култура и липсата на резултатни действия от страна на Министерството на културата. Присъстваха депутатите Менда Стоянова и Георги Йорданов, областният управител Здравко Димитров, както и артистичният директор на Държавна опера Пловдив- Лучано ди Мартино.

Министър Боил Банов не се отзова на поканата, но се е срещнал с представители на Фондацията в петък и е разговарял с Менда Стоянова. Пред първите Банов заявил, че ще бъде отворена обществена поръчка за ремонт на залата на операта, а пред народната представителка от Пловдив потвърдил, че тя вече е в Агенцията по вписвания.

По изчисления на Стоянова, ремонтът на Концертна зала ще струва около 12 милиона лева и ще бъде завършен през 2020г.

Очаквайте подробности!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…