Print this page

Няма подадено заявление за отказ от финансиране

НОЩ е запазена марка на Весето, така галено наричат Веселина Сариева в отдел „Култура“ на Община Пловдив

Пловдивската НОЩ се организирана от фондация "Отворени изкуства", включена е в Културния календар и се съфинансира от страна на Община Пловдив, уточниха от кабинета на ресорния зам.-кмет Александър Държиков.

НОЩ е запазена марка на Весето, така галено наричат Веселина Сариева в отдел „Култура“ на Община Пловдив.

Пред КАПАНА.БГ от администрацията уточниха, че ако въобще се стигне до отказ от финансиране, то има съответна процедура. Според тълкуванието на отдел Култура, галеристката е казала, че ще се откаже от общинското съфинансиране, но ще ползва пространствата, които са на общината, а до момента от фондацията ? не са плащали наеми за тях. 

Парите – 40 000 лева, са от Културния календар, те са гласувани от Общински съвет, като е търсен баланс при обсъждането. Така, че пред администрацията не стои въпроса дали ще има НОЩ, а при отказ от финансиране сумата да се пренасочи към други културни събития. 

За отказ от финансиране си има процедура, уточниха от кабинета на Държиков. От името на фондация "Отворени изкуства" не е подадено писмено заявление за това.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…