Print this page

21 испански творци се събраха в изложбата BRAVOS в преобразената галерия на Гладстон

Дружеството на пловдивските художници стана временен дом на творбите на 21 от най-известните испански дизайнери. Изложбата BRAVOS бе открита снощи като прелюдия за One Design Week в галерията на Гладстон.

BRAVOS значи и аплаузи, но и смелост, кураж. Тези думи оприличават много добре дизайнерите, събрани в тази изложба. Логотипът й- крушката, като символ на гениалната идея, а рогата над нея са символ и на бика, но и на дявола. Цифрата 21 също не е случайна- 21 дизайнери, които олицетворяват 21-ви век в продуктовия дизайн. Изложбата няма обща характеристика, самите творци и работите им не отговарят на обща стилистична система, но споделят общи черти в индивидуалността си. Всички те са космополитни хора, които често залагат на екодизайна. Използват рециклирани материали, дори от боклуци. Имат чувство за хумор и в работите си. Приличат си и в отношението към зрителя и човека, който използва продуктите им, обясни Микел Гарсия, който откри BRAVOS в навечерието на старта на One Design Week.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…