Между 600 и 1500 лева ще се плаща за събитие в експозиционните зали на Гладстон

Изложбената площ там ще се предоставя за 20 дни срещу 1000 лева

Иво Дернев

Градска художествена галерия официално ще стопанисва новата галерия „Капана” (бившият Детмаг) в края на седмицата. Общинските съветници ще гласуват предложението ГХГ да поеме грижата за обекта на сесията в четвъртък. Тогава ще бъдат приети и цените за посещения и ползване на новите експозиционни зали в града- тази на малката главна и галерията на Гладстон, която ще се казва „2019”.

Все още недовършената изложбена сграда, за която след септември вероятно ще се грижат от Дружеството на пловдивските художници, ще е с платен вход. Билетът за влизане ще струва 4 лева за възрастни, 3 лева за пенсионери, 2 лева за учащи се. Ще се правят намаления при групови посещения. Посетителите ще могат да ползват услугите на екскурзовод или аудиогид. Живата експозиционна разходка из залите ще струва 10 лева, ако гидът използва български език, и 15 лева, ако трябва да говори на чужд. Ползването на аудиогид ще струва левче.

Определени са и цените за наемане на галерия „2019” за дневни прояви- конференции, концерти, различен вид представителни събития. 600 лева ще е тарифата, ако наемете изложбените зали за 3 часа. Цената става 900 лева, ако часовете са 5, и 1500 лева ако са осем. Конферентната зала ще се отдава под наем отделно за между 300 и 700 лева, в зависимост от времетраенето на събитието. Цените за подреждане на изложби в експозиционните площи също вече са фиксирани. За период от 20 дни ангажирането на цялата изложбена площ ще струва 1000 лева. За същия период голямата зала в галерия „2019” ще се отдава за ползване срещу 500 лева, а малката- срещу 400 лева. За период от 30 дни цените съответно стават 1200 лв., 700 лв. и 500 лв.

Билетите за влизане в галерия „Капана” ще са на същите цени като тези в „2019”. Наемането на изложбените зали на Малката главна за дневни прояви обаче е по-евтино- между 400 и 900 лева, в зависимост от часовете за ползване.  Цените за подреждане на изложби там са 800 лева за период от 20 дни, при ползване на всички експозиционни площи, 400 лева само за голямата зала и 200 лева за малката. За 30-дневна изложба цените стават 1000 лева за цялата галерия, 600 лева за голямата изложбена зала и 250 лева за малката.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…