Научете какви са чудатостите на Нютон, Сталин и Айнщайн

Сталин подменя рождената си дата

Гениалните хора често биват неразбрани, а още по-често това се дължи на техните странности. Някои видими, други познати само за приближени, но всеки един от нас има своите малки чудати неща, които го отличават от околните.

Много от големите имена, останали в историята и добре познати и до днес, имат своите отличителни белези от останалите. Без съмнение, подобни факти, догадки и клюки се носят почти за всяко светло име, което е надживяло времето и е добре познато до днешни дни. Няма как да ви изброим странностите на всички известни личности, но можем поне да ви запознаем с някои от тях.

След статията, посветена на Вирджиния Улф, започваме именно с нея. Тя работила права, за да няма чувството, че работи по-малко от сестра си, която била художничка.

Алберт Айнщайн

Никога не е носил чорапи. Колкото и да е странно, това е истина. Айнщаин никога не е носил чорапи, защото те често се късали, пък и защо да носиш и обувки и чорапи, като може само обувки?

Франц Кафка

За да освежи ума си, Кафка правил упражнения пред прозореца си. Гол.

Йосиф Сталин

Казват, че Сталин бързо се вманиачавал. Обожавал да ходи с едни и същи дрехи докато не ги съсипе докрай. Това, което си спомнят неговите съвременници, е, че имал само едни обувки, с които работил и ходил на театър – вършел всичко с тях и почти никога не ги свалял.

Официалната дата на раждане на руския диктатор е 18 декември 1879 г. Според руския календар това е 6 декември. Самият Сталин решава, че ще впише като рождена датата 21 декември, а за година на раждане посочва 1881 г.

Исак Нютон

В писма до приятели Нютон се оплаквал от глупав навик. Заспивал на стола до камината, а когато отивал да си легне, не можел да заспи по цяла нощ. Познато?

Фридрих Шилер

Шилер пък имал странен фетиш към гнили ябълки. Той не можел да пише, ако писалището му не било натъпкано с гнили ябълки. И още: Шилер сядал да твори късно през нощта. За да не му се спи, потапял краката си в студена вода. Ябълките били, защото ароматът им го мотивирал.

Виктор Юго

Когато чувствал, че започва да се разсейва, Юго се събличал чисто гол, за да бъде сам с перото и хартията.

Оскар Уайлд

Не се интересувал от хорското мнение. Веднъж е забелязан да води омар на каишка.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…