Не го ли е срам да иска културният сектор да му финансира дейности, за които той е задължен, пита председателят на инициативния комитет за спасяването на Гарнизонна фурна

Несериозно. Така кметът Иван Тотев определи предложението за концесия на Гарнизонна фурна, дошло от инициативния комитет за запазването на бившата казармена сграда и оживяването й като културен център. Градоначалникът и председателят на комитета Емил Миразчиев водят задочен диалог през медиите по казуса с прехвърления от Министерството на отбраната към общината имот. Миразчиев и съмишлениците му предлагат годишната концесионна вноска да е под формата на произведение на изкуството на стойност 1000 лева, които да се издължават след първите пет години гратисен период и заявяват, че са готови да инвестират 200 хиляди лева за проектна документация и ремонт на Фурната, както и влагане на два милиона лева за културно съдържание в рамките на концесионния период. Предвижда още да се изгради графична база срещу 50 хиляди лева.

След коментара на кмета Тотев, Емил Миразчиев го контрира, този път през Фейсбук.

"Не го ли е срам да иска културният сектор да му финансира дейности, за които той е задължен. Негово задължение е да се грижи за общинската собственост. И не е вярно, че не предлагаме конкретни инвестиционни намерения -200 000 не са малко пари, ако не се крадат голяма част, каквато е практиката. Върти сучи, все към събаряне води. Новите варвари в действие.

Напомня ми Фъндъкова, която обвинява, че творците не са се грижели за паметника 1300 България", заяви Миразчиев.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…