Всичко е вече на масата. И няма как да бъде скрито, коментира издателят

Жалко за Пловдив. Жалко за каузата, за която работих, в която вярвах и продължавам да вярвам. Това написа във Фейсбук издателят Манол Пейков, който , въпреки обещанията и нагласите, заявени от местната власт, не бе върнат в Управителния съвет на „Пловдив 2019”. Ако някой е имал и най-малко съмнение дали пък случайно отстраняването ми от УС на Фондация "Пловдив 2019" не е било плод на най-обикновена случайност - на днешната сесия на общинския съвет картите най-накрая бяха разкрити, подчертава той в позицията си.

Никой не отвори и дума за евентуалното ми връщане в УС; за сметка на това кметът Иван Тотев излезе с предложение за назначаване на трима нови членове (Александър Държиков, Тони Симидчиева и Антон Баев) - на мястото на напусналите Амелия Гешева и Даниела Дженева, както и на мое място.

Ако всичко това не беше смешно (много смешно!), щеше да е тъжно. Много тъжно, пише още издателят.

И продължава: „И не защото става дума за мен, а защото тук говорим за най-съкровените устои на демокрацията.

Да отстраниш някого заради "конфликт на интереси" без никакви доказателства, без да разговаряш със свидетели, без дори да направиш елементарно усилие да проучиш ситуацията; после да кажеш, че е станала грешка, да се извиниш, да си "посипеш главата с пепел", да обещаеш "извънредна сесия" за възстановяване на потърпевшия -- и най-накрая, по време на самата сесия, ни лук ял, ни лук мирисал, да предложиш нов човек на мястото на отстранения, че и да го гласуваш, без дори да повдигнеш темата за допуснатата (уж!) грешка на предишното заседание - това е демонстрация на задкулисие в най-чистия му вид”.

Той смята, че когато се действа в подобен стил за всички става до болка ясно, че единственото, което преследваш, е не добруването на града и гражданите му, а твоят собствен личен интерес. Единствената добра новина от днес, според него, е че „след толкова много интриги, след безброй полудействия и полуистини, всичко е вече на масата. И няма как да бъде скрито”.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…