Print this page

Пловдивският художник получи голяма награда за живопис от биеналето "Приятели на морето"

Таня Грозданова

Пловдивският художник Никола Певичаров спечели най-голямата награда в Община Бургас за живопис от биеналето "Приятели на морето". Ескпозицията на участниците бъде открита на връх празника Успение на Св. Богородица в художествена галерия "Петко Задгорски". Наградата има и парично изражение - 2 500 лева е за Никола Певичаров.

Любопитно е, че тя дойде на рожден ден на твореца. Зам.-кметът по култура в Община Бургас Диана Саватева връчи отличието на Никола Певичаров, който твори в любимите Родопи, край Пловдив.

Арт форумът се състои за 10-ти път и се организира от художествената галерия, Община Бургас и Дружеството на художниците.

264 автори са изпратили 449 творби за участие, от тях 201 са избрани за участие в изложбата. Тя е подредена на двата етажа на художествената галерия и в залата на Дружеството на художниците в Бургас. 

Творбите са оценявани от жури с председател доц. Димо Колибаров - директор на филиала на Националната художествена академия в Бургас и членове - Георги Динев - директор на БХГ "Петко Задгорски", Марин Добрев, Емил Бачийски, Добрин Вътев, Георги Петков, Атанас Хранов и Диана Саватева - зам.-кмет по културата към Община Бургас оценяваше изпратените творби.

Снимки: Черноморие.бг

1 comment

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…