Приемете моите искрени поздравления по случай Деня на народните будители – 1-ви ноември. Ден на почит към достойните българи, съхранили българската идентичност през хилядолетната история на нашето съществуване.

 

Родовата ни памет е запечалата както дните на велик триумф, така и тъмните сенки на игото. Но дори и в най-тежките моменти на своето съществуване България е имала личности, които неуморно, дори поставяйки живота си в жертва, разпръскват познанието за българския род.

 

Макар и времето да е друго българщината и националната ни самобитност остават наша ежедневна отговорност, а настоящето само ще определи будителите сред нас.

 

На този ден се обръщам към всички, посветили живота си на запазване на това кътче на душевност, на самобитност – бъдете благословени и дълбок поклон пред нетленното ви дело. Не спирайте да разпръсквате познанието за българската духовност и да будите съзнанието на младите!

 

 

Честит празник !

 

 

инж. Александър Държиков

 

Председател на Общински съвет Пловдив

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…