Един от най-острите критици на „Пловдив 2019” бе одобрен за подпомагане от създадения Кризисен фонд със средства от фондацията. Както вчера КАПАНА писа, интересът към мярката за подкрепа на творческия сектор под тепетата не се радва на особен интерес от страна на хората на културата в града. Видно от протоколите, публикувани в сайта на „Пловдив 2019”, общо 11 творци са кандидатствали за безвъзмездна финансова помощ от 1000 лева. До този момент комисията е имала две заседания, на които е одобрила пет кандидатури, една от които е на художника Роканов.

Едва петима са кандидатствали в самото начало на кампанията- цигуларката Аделина Сивкова, кавалджията Владимир Величков, художниците Мария Аргирова и Борис Роканов, и сценичната дизайнерка  Светлана Урумова- Кайцанова. Единствено последната е одобрена веднага на база изрядната документация, която е представила. Другите са получили препоръки от комисията как да дооформят документите си, за да отговарят на условията. На второто заседание одобрени са Владимир Величков, Мария Аргирова и Светлана Урумова- Кайцанова. Молбата на Аделина Сивкова е била окончателно отхвърлена.

На второто си заседание комисията е разгледала молбите на още няколко творци. За финансиране към Кризисния фонд са кандидатствали  художниците Жорж Сопаджиев, Иван Генов, Таню Митев, дизайнерът Анелия Янкова, джаз музикантът Мирослав Турийски и Минчо Паскалев. Комисията е одобрила единствено Анелия Янкова, а другите трябва да дооформят документацията си преди следващото заседание.

Кризисният фонд ще функционира до октомври. По регламент комисията се събира на всеки две седмици, за да разглежда внесените молби. Внасянето им става на електронна поща или на хартия.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…