За ценителите на класическото изкуство в Пловдив концертът на Вадим Репин в зала Сила на 4 октомври ще е първата среща с големия музикант

Световнопризнатият витруоз Вадим Репин пристигна в България за концертите си в София и Пловдив.  Директорът на Софийската филхармония Маестро Найден Тодоров лично посрещна големия цигулар, който моментално зарази с усмивката си всички музиканти в зала „България”.

За ценителите на класическото изкуство в Пловдив концертът на Вадим Репин в зала Сила на 4 октомври ще е първата среща с големия музикант. Софиянци ще се насладят на изкуството му за втора поредна година, а билетите за концерта в зала „България” на 3 октомври вече са напълно разпродадени.

Покорилият световните сцени и сърцата на милиони почитатели цигулар е само на  11 години, когато печели първа награда на конкурса „Виенявски“. На 15 дебютира в Карнеги Хол, а на 17 става най-младият носител на голямата награда на един от най-престижните конкурси „Кралица Елизабет“ в Брюксел. Изпълнението му толкова впечатлява Белгийската кралица, че тя му подарява гражданство. Неизброими са наградите, които цигуларят получава от тогава до днес. Участвал на всички престижни конкурси, той неизменно получава Гранд При навсякъде, където се яви. За него големият Йехуди Менухин казва, че е най-перфектният цигулар на нашето време. Виртуозът е женен за примата на Болшой театър балерината Светлана Захарова.

Вадим Репин и Софийската филхармония  ще представят Концерт за цигулка на  Макс Брух. В програмата ще прозвучат още Интродукция и Рондо Капричиозо от Камий Сен-Санс, както  и Италианската симфония на Менделсон.

За концертите си с виртуозния цигулар Маестро Найден Тодоров споделя “Неповторимо е да работиш с толкова голям човек и музикант. Щастлив съм, че жителите на Пловдив, моя роден град, ще имат възможността да чуят и видят Репин на  живо заедно със Софийската филхармония. За мен е огромна чест и отговорност да застана зад диригентския пулт.”.

Билети за музикалното събитие на 4 октомври в зала Сила в Пловдив все още са налични в мрежата на Ивентим и касата пред Общината, а цените са от 20 до 50 лв.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…