Градска художествена галерия разполага с необходимия ресурс от специалисти, за да осъществи ефективна политика при използването на изложбената зала, се казва в предложението до ОбС на зам.-кмета Йордан Колев

Иво Дернев

Дали Градска художествена галерия да управлява галерията на Гладстон ще решава тази седмица Общинския съвет. За сесията в четвъртък е входирано предложение от зам.-кмета Йордан Калев за безвъзмездното предоставяне за управление на новата изложбена зала на ГХГ.

Сградата, актувана като публично общинска собственост, може да стане ангажимент на екипа на Красимир Линков още в четвъртък, когато старейшините трябва да приемат или отхвърлят предложението на администрацията. Инж. Калев се мотивира в него с това, че ГХГ разполага с необходимия ресурс от специалисти- изкуствоведи, реставратори и уредници и би могла да осъществи ефективна политика при използването на галерията за различни изложби, културни и образователни събития.

Очаква се по време на гласуването да има конфликтни моменти, тъй председателят на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева поиска ключа за залата от кмета Иван Тотев да предишната сесия и държи управлението на изложбената зала да бъде предоставено на ДПХ.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…