Петя Банкова, стажант

Инна не е родом от Пловдив, но като много други творци избира да осъществи мечтата си именно в Стария град. Има си свое място, което може би сте виждали, докато се разхождате из Града под тепетата – дом на идеи и мечти, дом на изкуството на Инна от K.art.Inna, с която Капана.бг ще ви запознае в кратко интервю.

 

От Пловдив ли си и, ако не – то как реши да твориш именно в Града под тепетата?

Не съм от Пловдив, но съм влюбена в града. Това е основната причина, поради която реших да стартирам и работя върху мечтата си именно в Града под тепетата. Красотата и културните богатства направиха решението ми още по-лесно.

Кога изкуството те намери? То ли намери теб или ти – него?

Като  повечето деца, аз също рисувах като малка, имах интерес, но в последствие започнах да се развивам в друга посока. Вниманието ми се насочи в Туризма и по-точно СПА и уелнес услугите. Фокусирах се върху образованието си, инвестирах много в това да научавам нови неща, да трупам опит в сферата, в която исках и това продължи около 10 години. Организацията на работата в един СПА център е голямо предизвикателство и през тези 10 години освен на отдаденост, дисциплина и любов към работата си, аз се научих да участвам в процеса по изграждането на продукт/услуга, позиционирне на пазара и съответно правилното обслужване на крайния потребител. Това умение ми помогна в създаването на K.Art.Inna. Осигуряването на удовлетвореност на клиента е най-важно, независимо дали ще продавам масажи, картини, тениски и т.н.

Относно въпроса дали изкуството ме е намерило или аз него, отговора е, че ТО ме намери. Намери ме като дете, след това ми даде време да понатрупам опит, за да може след това, когато отново се появи в живота ми, да знам как и какво да направя.

Как Инна Божидарова се превърна в Инна от K.art.Inna? Как измисли името?

Преди няколко години започнах да възраждам хобито си да рисувам и от една картина на няколко месеца, в един момент несъзнателно увеличих интензивността и започнах да рисувам във всеки свободен ден. Така натрупах голям брой картини и хората, с които споделях ги харесваха, от уста на уста интереса към картините ми започна да се увеличава. Така се зароди идеята за  K.Art.Inna.  Относно името –  не съм мислила много. То просто се появи в съзнанието ми и сега като си връщам лентата назад, последователността на събитията ми се губи. Едно е сигурно – името K.Art.Inna е име на идеята, не на мястото.

Защо в Стария град в Пловдив?

Това е място със специална енергия. Вибрацията е различна, хората също. Пловдив има собствен Дух, който аз не мога да опиша с думи. Голям поток от туристи и гости на града посещават Стария Пловдив. Това са основна част от причините, заради които избрах мястото.  

 

Какъв е процесът по създаването на една тениска и как се получава крайният резултат?

Докато стигна до удовлетворяващо за мен съотношение цена-качество, беше трудно. След като открих тениски с хубава материя и възможност за много качествен печат, тогава вече процесът се улесни. Изцяло се доверявам на преценката си, създавам картини, които ми харесват, прехвърлям ги върху тениски и дори етикетите са ръчно направени. Всичко това е един приятен процес, чиито краен резултат е продукт с уникален дизайн, високо качество на материята и отношение към детайлите.

Колко време отнема направата на една тениска?

Ако имам готова картина, то направата на тениска отнема до няколко дни.

 

Кое отнема повече време – направата на дизайн за тениска или за яке?

Нищо от това не „отнема“ от времето ми, аз инвестирам времето си в създаването на продукт и изцяло се  наслаждавам на това, което правя било то тениска, яке или картина. Постоянно имам нови идеи, които реализирам. За предстоящия сезон съм приготвила много красиви суитчъри и още интересни неща. Нямам търпение да ги споделя с хората.

Имаш ли любим дизайн и какво те вдъхновява за нещата, които рисуваш?

Вдъхновява ме желанието да СЪЗДАВАМ. 

 

Имаш ли си любимо място в Пловдив освен твоето място в Стария град?

Няма да мога да посоча едно място. Обичам да се разхождам сутрин в Стария град, да прекарвам летните вечери на тепето. Има още много места да разучавам и опознавам.

 

Опиши ни това, което правиш в 3 думи

Вярвам, Усещам, Случвам.

 

А как би описала Пловдив в 3 думи?

Минало, настояще, бъдеще.

 

И последно – ако трябваше да нарисуваш Пловдив, в какъв цвят би го нарисувала?

Жълт.

1 comment

  • Comment Link Dieter Balduf Dieter Balduf Сеп 03, 2019

    Congratulations Inna ........ (y)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…