Отиват на откриването на новата изложбена зала с „тоалет” от бели празни рамки, които ще представят тяхната гледна точка на минимализъм

Членовете на Дружеството на пловдивските художници ще излязат на протест в понеделник, в деня в който се открива новата галерия на Гладстон. Те организират мирно и мълчаливо арт недоволство именно заради изложбената зала. Акцията е обявена заради „отнетата ни изложбена зала на ул. „Гладстон“ 32, Пловдив, която по силата на подписан и гласуван Меморандум е наша, както и за изхвърлените три големи изложби от същата зала”, както е написано в анонс за събитието, пуснато от ДПХ от името на Снежана Фурнаджиева.

„Протестът беше организиран на площада пред изложбената зала в понеделник /02.09.2019г/ в деня и часа на откриването ѝ, но кмета на града ни отказва този протест като локация и измества мястото за провеждане на друго място – пред Община Пловдив от 17:00 ч. Отново са нарушени правата ни и се демонстрира незачитане и пълно пренебрежение към пловдивските творци”, пише още ДПХ в съобщение до медиите.

Идеята на членовете на дружеството е след протеста пред общината те да отидат на откриването на изложбата „Минимализъм” в новата галерия. Груповото ходене там ще е вид пърформанс. Художниците ще носят на вратовете си празни бели рамки, с което ще представят тяхната гледна точка към минимализма.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…