Представители на ДПХ вдигнаха транспарант „Ударихте дъното- отиваме на съд!” в пленарна зала

Кметът Тотев обеща, че галерията на Гладстон ще им бъде дадена, те не повярваха

Таня Грозданова

Членове на Дружеството на пловдивските художници, водени от председателя му Снежана Фурнаджиева, организираха протестна акция в пленарната зала на местния парламент днес. Творците вдигнаха транспаранти по време на сесията като заявиха, че новата галерия на Гладстон трябва да им бъде дадена за безвъзмездно ползване на база сключения меморандум между общината и организацията в миналото. „Ударихте дъното- отиваме на съд!”, предупреди един от надписите, който бе в ръцете на Вихра Григорова.

Снежана Фурнаджиева поиска да вземе думата пред старейшините от трибуната на ОбС, но 19 от тях бяха против и председателят на ДПХ не се изказа. Направи го в последствие пред журналисти извън пленарната зала (какво каза пред тях четете по-късно).

На микрофон кметът обеща, че меморандумът за сградата на Гладстон ще бъде изпълнен, но художниците заявиха, че не му вярват. На творците им припомниха, че общинските съветници ще решат дали да им предоставят за ползване безвъзмездно бъдещата галерия „2019” на сесията на местния парламент през септември.

Очаквайте подробности!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…