28-годишният Вълко Чобанов е третият носител на приза от Пловдив след Мартина Вачева и Димитър Шопов

28-годишният пловдивчанин Вълко Чобанов взе наградата за млад съвременен артист БАЗА 2019 в Софийската градска художествена галерия, определена от международна група от експерти. Победителят в конкурса бе обявен с откриването на изложбата с номинираните за приза за изгряващи творци, организирана от Института за съвременно изкуство – София, и фондация „Едмонд Демирджиян”. Наградата за младия пловдивчанин е двумесечен престой в Ню Йорк и самостоятелна изложба в галерията на Института за съвременно изкуство – София.

С приза си Чобанов става третият носител на наградата от Пловдив след Мартина Вачева и Димитър Шопов. Нови творби на тримата автори може да видите в настоящата изложба на Галерия Сариев- ФОН: Млади автори от Пловдив / Background: Young Artists Plovdiv , представяща новата вълна автори от Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…