Бащата на „Метро“ и „Бъдеще“ създаде първия си аудисериал

Култовият руски автор Дмитрий Глуховски, станал световноизвестен най-вече със своята трилогия „Метро“, идва в София за премиерата на най-новата си антиутопия. Глуховски пише сериала „Граничен пост“ директно за аудиоформат и специално за Storytel.

Глуховски, който умело съчетава научната фантастика с трилъра, има милиони почитатели по целия свят, романите му са превеждани на повече от 30 езика и са послужили за основа на изключително популярни компютърни игри.

Само 10 дни след световната премиера на най-новата му дистопия “Граничен пост”, в България ще гостува световноизвестният руски фантаст Дмитрий Глуховски. Tой идва в София, за да се срещне с българските си фенове и да представи първата си творба, създадена специално за аудио формат под формата на аудиосериал, и продуцирана от платформата за аудиосъдържание Storytel. България ще бъде първата държава, в която писателят ще гостува след световната премиера на “Граничен пост” в Русия на 16 май. Aвторът ще представи лично своя Storytel Original сериал със специално събитие и среща с феновете в София на 27 май, след което ще участва в международния литературен фестивал Варна Лит, организиран от издателство „Сиела“.

„За нас е голямо събитие фактът, че един от най-известните и издавани руски автори написа „Граничен пост“ специално за слушателите на Storytel. През нашата стримийнг платформа неговият сериал има възможност да достигне бързо до публика в няколко държави. Историята, която Глуховски разказва, ще ви разтърси. И макар „Граничен пост“ да е научна фантастика, аналогиите със съвременните заплахи по света са натрапчиви“, казва регионалният управител на Storytel Лиза Василева.

За “Граничен пост”:

След смъртоносна гражданска война, в която се използват и забранени оръжия, Русия е само малка останка, от това, което е била. Границата на Московската империя е едва на няколко стотин мили от края на града, до брега на река Волга, която е напълно отровена с радиоактивни отпадъци. Никой не е дръзвал да премине единствения останал цял железопътен мост към другия бряг на реката от години. До сега …

С “Граничен пост” авторът на Meтро 2033 се завръща в своята уникална постапокалиптична атмосфера, в една поддържаща напрежението до последно история за греха и изкуплението, за отговорността и безразсъдството, и за предаването на дълговете и престъпленията ни през поколенията – разказ, изключително актуален във времена, когато словото на омразата е навсякъде около нас и светът често забравя грешките на своето минало.

У нас аудиосериалът “Граничен пост” ще бъде достъпен за слушане на български веднага след световната си премиера в платформата на Storytel заедно с още много сериали и Storytel Original съдържание. Преводът на “Граничен пост” на български e от Васил Велчев и ще прозвучи с гласа на Момчил Степанов.

Всеки абонат на платформата може да слуша неограничено над 400 заглавия на български и повече от 50 000 на английски. Съдържанието на български включва заглавия на съвременни автори като Алек Попов, Георги Господинов, Веселина Седларска, Здравка Евтимова, Деян Енев, Иво Сиромахов, Радослав Парушев и други. Платформата предлага също класически български автори, световни криминални хитове, книги за самопомощ, любими детски приказки и бестселърови заглавия. Записите на книгите са направени с участието на талантливи български актьори като Стоян Алексиев, Ицко Финци, Рашко Младенов, Марин Янев, Никола Стефанов, Илияна Коджабашева, Христина Ибришимова, Линда Русева, Яна Кузова, Симеон Владов, Звезделин Минков, Петър Мелтев и много други.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…