Наша фирма за знамена подари на носителя на Оскар няколко трикольора  

Актьорът се срещна с фенове на изключително емоционален разговор преди премиерата на Зелената книга на СФФ в под тепетата

Българинът, който се качи на сцената на Оскарите, за да вземе наградата за най-добър филм с целия екип на “Зелената книга” – Димитър Маринов, снощи развълнува десетки фенове на киното под тепетата. Актьорът е специален гост в Програмата на София Филм Фест и се срещна с почитатели на седмото изкуството на изключително емоционален разговор преди премиерата на лентата в клуб Фарго.

В унисон с жеста, който той направи по време на награждаването, днес Димитър Маринов получи затрогващ дар от първомайска фирма-производител на знамена. Симпатичният кинаджия ще си тръгне от нашия град с няколко трикольора  в различни размери, които ще отнесе в Холивуд.

Пловдив е Рим на България, с тази реплика, искреност, естественост и чувство за хумор усмихнатия Маринов плени публиката в Дома на киното.

Не водете Пловдив в Европа, доведете Европа в Пловдив, обърна се той към всички присъстващи.

„Ех, Пловдив най-хубавият град на  Европа! И аз съм обикалял, знам… Първо искам да ви кажа, че идването ми в Пловдив е моя инициатива. От София не искаха да ме пускат. Аз от както съм кацнал не съм спал, с приятели не съм се срещал, не съм се напивал и това го направих защото исках да го направя.

И както казах в много интервюта – на 24-ти на сцената се качи малка България, не се качих аз. Една държава, която в повечето краища на света е нарицателно. Не ме обижда, но това което ме обижда, е че България все още няма самочувствието на световна държава, за това аз реших да поема всички тези интервюта, срещи… и с млади хора в НАТФИЗ, и на много други места, за да мога да ги убедя с личен опит, че ние сме една световна държава и трябва да имаме самочувствието на такава.“

Очаквайте целия разказ на Димитър Маринов, споделен пред публиката в Пловдив. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…